lauantai 2. elokuuta 2008

OMG ostin softaa

Lightroom 2 sitten tuli pihalle. Beeta oli kokeilussa tässä pari viikkoa, ja olin kyllä siihen erittäin tyytyväinen. Kokeilin samaan aikaan myös Applen Aperturea, mutta LR oli näistä kahdesta mielestäni selkeästi käytettävämpi. Olen jo pitempään kaipaillut kunnollista kuva-arkistonhallintaratkaisua, ja tämä tuntui käteen varsin sopivalta.

Ainoana hidasteena oli 300 euron hintalappu, mutta kuinka ollakaan, Adobella on opiskelijoille oma verkkokauppa! Huomasin tämän ihan sattumalta, mutta onneksi, sillä siellä hinta oli kukkarolle huomattavasti sopivampi 99 euroa (0% alv). Ei tarvinnut kauaa miettiä.

Nyt olen sitten ostanut ihan oikeaa kaupallista softaa ensimmäistä kertaa vuosiin. Enkä siis ole varettanut vaan käyttänyt avoimen lähdekoodin kamaa tai muita ilmaisohjelmia. T'ähän tarkoitukseen ei vaan harmi kyllä ole mitään ilmaista (saatika vapaata) vaihtoehtoa -- tai on varmasti, mutta ei läheskään yhtä hyvää. Ei sillä että minulla mitään periaatteellista ongelmaa tässä ostamisessa olisi.

Nyt kun tarkemmin mietin, jos pelejä ei lasketa, en ole tainnut ikinä ostaa mitään tietokoneohjelmaa. On se... jännää.

Odotan suurella mielenkiinnolla paketin saapumista ja tulevia kokeiluja.

2 kommenttia:

Shagr kirjoitti...

Tässä ollaan jännän äärellä.

Ilkka kirjoitti...

Eipä suotta, ei. Jännityshän tosin sittemmin laukesi, kuten jännityksen on tapana.