maanantai 9. kesäkuuta 2008

Nyt kun se viimein oli ajankohtaista, tulostelin Strobistin Lighting 101 -PDF:n itseopiskelumateriaaliksi. Yksi pikavilkaisulla silmään pistänyt neuvo oli muistiiinpanojen tekeminen, joten ajattelinkin nyt siirtyä tuumasta toimeen ja alkaa tallettaa ongelmia ja opetuksia kuvauksista. Jospa niistä sitten olisi opittavissa jotain.

Yksi juttu jota en ainakaan ottanut huomioon oli se, että kamppeiden pystyttämiseen kuluu hetki, vaikka valoja olisikin vain yksi. Kun menee uppo-outoon tilanteeseen uppo-oudon kaluston kanssa, saattaa joutua miettimään tovin jos toisenkin sijoittelua ja muita asioita. Onneksi CLS oli todella helppo käyttää.

Toiseksi, olisi pitänyt tehdä heti selväksi että testikuvia on otettava, eivätkä one-offit välttämättä onnistu. Nyt ei ollut minkäänlaista testailua uusissa kuvaustilanteissa, ja siinä menetin kyllä useita hyviä tilanteita.

Yleisesti olisi voinut ehkä yrittää jotenkin ohjailla tilannetta enemmän, kun nyt kerran varta vasten oli kuvaamaan lähdetty. Ei tietenkään sitten jos tarkoituksena olisi ollut vain räpsiä hieman.

Viimeisenä sitten, ruutuja katsellessa tulee mieleen että asetuskokeilut taisivat hieman lähteä käsistä. Perusyhteydet ja "baselinen" määrittämisen metodi pitäisi kuitenkin pitää mielessä ainakin jossain muodossa, jotta saisi toistettavia tuloksia... eiköhän tuokin harjoittelemalla tuosta tokene.

Ei kommentteja: