maanantai 6. marraskuuta 2006

Talvi tuli

Talvi tuli kertarysäyksellä. Tuuli ja sen pieksämä pakkaslumi tekivät valaistuista kävelyreiteistä tunneleita kylmässä ja pimeässä. Näissä kuvissa ei tuota myräkän voimaa oikein aisti mutta jotain sentään siitä rauhoittavasta hämärästä ja pehmeistä valosaarekkeista. Kohinaa voisi olla vähemmänkin, eikä ilmassa pyörteilevää lunta näe. Jään miettimään miten sen voisi parhaiten kuvaan vangita... Kenties jonkin kirkkaan ulkovalon valokeilaan, mutta herkkyys ei taida kamerassa riittää, suljinnopeus kun pitäisi varmaankin saada suuremmaksi.

Talvi tuli

Tässä vähän varjoleikkiä. Puut ovat vielä lehdessä ja tuuli heilutti yhden oksia katulampun alla. Kuva vaan toistui mielestäni hieman vähemmän värikylläisenä kuin olisin halunnut, valon lumella pitäisi olla oranssimpaa. Enpä vaan nyt jouda värikorjailemaan.

Harmittaa hieman kun meni Rajalan digiviikko-tarjous EOS 350D-kitistä sivu suun. Pakettia oli Helsingin liikkeessä kokonaiset 20 kappaletta, ja soitettaessa sanoivat että kaikki menivät ensimmäisen viiden minuutin aikana. Onneksi tuo kitti ei kuitenkaan esimerkiksi Saksasta ostettaessa näemmä ole paljoakaan tuota tarjoushintaa kalliimpi, joten voipi olla että jossain vaiheessa lähitulevaisuudessa laajennan arsenaaliani digitaalisella järjestelmäkameralla. Olisi siitä kyllä ehdottomasti apua, käsizoomin käyttämiseen kun olen niin kovasti filmikameralla kuvatessani tottunut. Lisäksi käyttökelpoinen herkkyysalue kasvaisi huomattavasti joten tässä hämäräkuvauksessakin olisi huomattavasti enemmän järkeä.


Ei kommentteja: