maanantai 1. tammikuuta 2007

Prahanmatkan satoa

Me tuon kultani kanssa emme kauheasti nauti jouluhössötyksestä. Juhlan uhkaavasti taas lähestyessä päätimme karata Prahaan koko ajaksi. Seuraavassa matkan valokuvallista satoa.

Prahan linna
Prahan linna yövalaistuksessa

Kuvassa myös Kaarlen silta.

Yökuvauksessa kaupungissa on se etu, ettei tukipistettä kameralle tarvitse kauaa haeskella. Statiivia ei lomaillessa kuitenkaan viitsi mukana kanniskella, joten sitä tulee käyttäneeksi milloin mitäkin pintaa. Semmoinen hernepussi-mallinen kamerajalusta olisi tietysti kuin tehty näitä juttuja varten.


Utuinen Vltava
Utuinen Vltava

Näkymä Prahan eläintarhan alueelta yli Vltavan, kukkulalla joku tunnistamaton raunio.


Vanha kaupungintalo
Vanha kaupungintalo

Prahan vanhan kaupungintalon torni yövalaistuksessa. Tornin juuressa on kuuluista astronominen kello, jonka lyödessä tasatunnein väkijoukko on niin sankka että tuskin sekaan mahtuu. Tässä valaistuksen vangitseminen onnistui mielestäni ihan mukavasti.


Tulitaiteilua Kaarlen sillalla
Tulitaiteilua Kaarlensillalla


Kaarlensilta oli iltaisin tupaten täynnä turisteja, ja jonkin verran oli seassa ihmisten viihdyttäjiäkin, kuten tämä melko taitava kaveri. Yllätyin oikein itsekin kun yksi monista otoksistani vangitsi liikkeen ja dynaamisen asennon.

Pyhän Vituksen katedraali
Pyhän Vituksen katedraali

Tämän kirkon sisätilojen vaikuttavuutta on vaikea yrittää tuoda ilmi valokuvaamalla. On vallan runsaudenpula kuvauskohteista. Kuvan vasemman laidan melko pimeän alueen olisi jälkikäteen miettien voinut rajata pois. Mietin myös perspektiivin oikaisua jälkikäteen, samaten kuin tämän kolmen kuvan panoraamaotoksen tapauksessa.


Malá Stranan katot
Malá Stranan katot

Melko mainio tulos tuolla Ixuksen panoraama-"automatiikalla".

Lopuksi pari kuvaa paikasta, johon kiteytyy aika hienosti asioiden katoavaisuus: Kostnice Sedlec -luukirkko Kutná Horan kaupungissa. "Mitä te olette, me olimme. Mitä me olemme, te tulette olemaan."


Kostnice Sedlec
Luuvaasi


Kostnice Sedlec
Valoa tunnelin päässä

Ei kommentteja: